Inaugurohet klinika e kimioterapisë në Spitalin e Durrësit

DURRËS, 22 TETOR 2014-  Sot, në Spitalin Rajonal Durrës, njëri ndër më të rëndësishmit në vend është inauguruar Klinika e Kimioterapisë. Aty kanë qenë prezent Ministri i Shëndetësisë z. Ilir Beqja, kryetari i bashkisë z. Vangjush Dako, nënkryetarja e komisionit parlamentar të shëndetësisë znj. Klodiana Spahiu si dhe mjekë specialistë të këtij spitali. Në fjalën e saj, drejtoresha e spitalit znj. Ardiola Frashëri u shpreh: “Aktualisht jemi muajin e ndërgjegjësimit për luftën ndaj kancerit të gjir...

Si e “drodhi” z. Panariti për miellin kosovar dhe serb

·        Pasojat e një vendimi: më 22 tetor 2014 u mbyllën 150 fabrika bloje në të gjithë me më se 3 mijë të punësuar, ndërkohë që në portin e Durrësit janë në shkarkim tri anije me 13 220 tonë grurë importi ·        Nuk dëmtohet vetëm zinxhiri i fabrikave të blojës, por edhe ai i importit të grurit: kështu, nëpërmjet portit të Durrësit, sipas statistikave zyrtare të 9-mujorit 2014, janë importuar 166 480 tonë grurë ose 10.64 për qind të totalit prej 1 563 621 tonë mallra importi DURRËS, 22 tet...

Durrës. 15 garues në tenderin për Urën e Dajlanit dhe Plepat

·        “Skartohen” 13 ofertues (22 firma) dhe del fitues një treshe “rurale” ndërtimi nga Xhafzotaj, Bulgareci dhe Vora  DURRËS, 21 tetor 2014 –  Kriza e rëndë që ka përfshirë sektorin e ndërtimit nga mungesa e lejeve, i ka bërë bizneset të vrapojnë drejt prokurimeve publike me peshë të madhe, saqë në një tender të Durrësit të vrapojnë 15 “maratonistë”, pasi bëhej fjalë për një vlerë mbi 1,2 milionë euro; kështu “Make-up”-in e dy veprave evropiane, më të rëndësishmet në infrastrukturën rrugore...

Durrës. Siguria ushqimore: dëbohen 40 qyqarë që shisnin në...

·        Por bashkia mund t’u merrte përsipër rimbursimin e diferencës së tarifës së privatit, që ka në pronësi aneksin jugor të tregut të përditshëm  DURRËS, 21 tetor 2014 –  Z. Afrim Bakaj, ish-drejtori i parkut të udhëtarëve të bashkisë së Durrësit në varësi të z. Vangjush Dako, tani drejtor i përgjithshëm i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit në varësi të z. Edmond Panariti, ka dhënë urdhër për të dëbuar 40 qyqarë që shesin në rrugët dhe trotuaret përreth tregut të përditshëm bujqësor të qyteti...

Eralda Çaushi “Profesioni i aktorit, një histori dashurie...

Nga Gladiola  Busulla DURRËS, 21 tetor 2014-  Profil qytetar: Aktorja Eralda Çaushi Eraldë, ç’ është skena për ju? Skena për mua është gjithçka. Shumë fjalë më vijnë ndërmend për ta përshkruar, por asnjëra prej tyre s’më duket e duhura. Më duket se e gjeta! Skena është dashuria. Po, po ! Skena është një dashuri që jetohet sa herë ngjitesh në të. Rolin më mbresëlënës; e keni realizuar apo e prisni ende? Të gjitha rolet i dua, por më shumë dua procesin e punës që kam bërë për të realizuar atë rol....
25913
25895
25886
25880
25879

Speciale

Pages