Esmeralda Shkjau: “Kauza ime - T’u shërbej...

  Nga Gladiola Busulla    DURRËS, 24 tetor 2014 – Profil qytetar: Deputetja Shkjau - sharmante, e dashur dhe e qeshur, Esmeralda duket si mikesha e të gjithëve. Pasionin e madh për politikën, ajo ka vendosur ta ndajë me lexuesit e Portalit “Dyrrah”. Esmeraldë, ç’do të thotë për ju politikë dhe impenjim politik? Politika është përgjigje ndaj problemeve të shoqërisë me anë të vendimeve të detyrueshme për shoqërinë, të cilat duhet të sjellin efekte pozitive për të gjithë. Sipas meje, politikë do të...

Durrës. Seminar në port për transportin intermodal

DURRËS, 24 tetor 2014 –  Sikurse ka njoftuar paraprakisht “Dyrrah”-u, të enjten, më 23 tetor 2014, në drejtorinë e përgjithshme ekzekutive të  Autoritetit Portual Durrës (APD) u zhvillua seminari mbi “Zhvillimin e sistemit intermodal shqiptar nëpërmjet portit të Durrësit, në zonën e Adriatikut”, organizuar nga Instituti shqiptar i Transportit në bashkëpunim me APD-në.  Drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i APD-së z. Selim Belortaja, teksa ka falënderuar Institutin e Transportit që ka zgjedhur port...

E bujshme / Futbolli. Në emër të qeverisë LSI sulmon BE-në

·        Drejtori i agjencisë zyrtare të lajmeve Gëzim Podgorica komenton në sajtin e ATSH-së vendimin për ndeshjen Serbi-Shqipëri: “Ndërtesa e kristaltë e UEFA-s thyhet dhe bëhet copë-copë” DURRËS, 24 tetor 2014 –  Është fakt i bujshëm që drejtori i Agjencisë Telegrafike Shqiptare Gëzim Podgorica, me sa duket, në inat e sipër, ngatërroi UEFA-n me BE-në: “Vendimi i sotëm [24 tetor 2014] i Evropës, sa i papritur aq edhe paradoksal, sa i turpshëm, aq edhe tendencioz”. Z. Podgorica, përfaqësues i L...

Shqipëria humb 3-0 në tavolinë, por edhe Serbisë i hiqen 3...

Durrës, 24 Tetor 2014 - Komisioni Disiplinor i UEFA-s, duket se e ka marrë vendimin e tij përfundimtar, pas diskutimeve të gjata në lidhje me ndeshjen e 14 tetorit në Beograd mes Shqipërisë dhe Serbisë e cila u ndërpre për shkak të incidenteve në minutën e 42.  Shqipëria nuk ka marre vendimin qe priste nga komisioni i disiplinës së UEFA-s. Burime nga UEFA konfirmojnë se Shqipëria e humb ndeshjen në tavolinë dhe 3 pikë i shkojnë Serbisë. Komisioni i disiplinës vendos gjithashtu që Serbisë t’i hiq...

Klinika e re e kimioterapisë në spitalin e Durrësit

·        Në vitin 2013 u diagnostikua 234 raste të reja me kancer ose 25 për qind rritje në krahasim me 2012 ·        Rreth 70 për qind e pacientëve kanë nevojë për kimioterapi ·        Në total gjatë 20 ditëve të tetorit 2014 u tejkalua numri i mamografive prej 285 ekzaminimesh ose mbi 75 për qind e atyre të kryera gjatë 9-mujorit 2014 DURRËS, 23 tetor 2014 – Sikurse njoftoi dhe “Dyrrah”-u, më 22 tetor 2014, u hap klinika e shërbimit të kimioterapisë në spitalin rajonal të Durrësit. Pas QSUT-s...
25972
25971
25970
25963
25952

Speciale

Pages